לאבוקדו האהוב סגולות בריאותיות רבות, בעיקר כמאכל מזין, אבל גם לצרכי קוסמטיקה ובריאות השיער והגוף, זאת בזכות אחוז השומן הבריא הגבוה בפרי.
האבוקדו אמנם שומני, אבל מדובר בשומן בלתי רווי שעוזר לאזן את רמות הכולסטרול בדם ותורם לתחושת שובע. בנוסף יש בו ויטמינים, אשלגן וסיבים שמגנים על הגוף מסוכרת וממחלות לב.
הוא נאכל בהרבה צורות ומשתלב נהדר במאכלים שונים, אפילו בקינוחים! אפשר לאכול אותו עם קצת מלח ולימון, כממרח או כמטבל, הוא מככב בסלטים והולך מצויין עם דגים. תוספת נפלאה של בריאות לארוחה.