כרוב לבן
למי קראתם ראש כרוב?
בן משפחת המצליבים עתירת הזכויות בתחום היתרונות התזונתיים.
בהרכבו של הכרוב הלבן ויטמינים רבים, בעיקרC ו-K, מינרלים (סידן, אשלגן, מגנזיום ועוד) וסיבים תזונתיים. צריכתו מצמצמת את הסיכון למחלות לב וסרטן, מורידה את רמות הכולסטרול הרע ומחזקת את המערכת החיסונית. בתצורתו הכבושה, הכרוב משפר את העיכול, מסייע לפעולת המעי (ומקל על הסובלים ממעי רגיז).
הכרוב הלבן נאכל חי, מאודה, מבושל, כבוש וגם סחוט כמיץ. הוא פופולארי בסלטים ובתבשילים וכמלית בירקות ובכיסונים שונים.