סלק
מגרש הרעלים
לא מפתיע לגלות שהוא צמח ממשפחת הסלקיים, ומעניין לדעת שהוא היחיד במשפחתו הצומח בארץ.
הסלק עתיר מינרלים (סידן, אשלגן, מגנזיום, אבץ, נחושת) והברזל המצוי בו אינו רב, אבל נספג מצוין בגוף. יש לו תפקיד חשוב בניקוי הרעלים מגופנו, בזכות ויטמין בשם כולין (ממשפחת B) שמחזק את הכבד ופיגמנטים בשורש שתורמים לפעילות האנזימים. חומרים בשם בטאלאינים מתפקדים כנוגדי חמצון וגם מעניקים לסלק את הצבע הסגול המיוחד שלו.
במטבח, הסלק עמוס עבודה. הוא נאכל חי ("קרפצ'יו"), וגם נכבש, נאפה ומבושל, ומשמש לסלטים, לממרחים, לפסטות, לקציצות, לתבשילים, למאפים ואפילו לעוגות.