כרוב אדום
הסודות שמאחורי הצבע
לכרוב האדום יש בעיית זהות מעניינת – שמו אמנם אדום, אבל צבעו סגול. הוא אחיו של הכרוב הלבן במשפחת המצליבים וחריף ממנו בטעם.
הכרוב האדום, או הסגול, שופע ויטמינים (C, K, B, A), מינרלים (אשלגן, ברזל, סידן) וסיבים תזונתיים. יש בו כמות משמעותית של אנתוציאנינים, קבוצת פיגמנטים צמחיים, המספקת לו, נוסף לצבע המיוחד, רכיבים נוגדי-סרטן.
הוא נאכל חי, מוקפץ, כבוש, או מבושל, מככב בסלטים ומשמש גם בתבשילים, במרקים וכתוספת פופולארית במנות בשר.