המושג Farm To Table, שמה השני של חוות למשמרת, הוא תפיסת עולם ערכית וקולינרית, הדוגלת בצריכה של חומרי גלם טבעיים, איכותיים וטריים, בסמוך למקום ולמועד שבהם גודלו.
הקפדה זו לא רק מחזקת את הקשר בין האדם לבין הטבע, ובינו לבין סביבתו. היא מבטיחה שהמזון גודל וטופל בתנאים מטיבים, נאכל רק בעונתו ובאזורו הטבעי, לא שונע למרחקים ובכך גרם לשימוש בדלק ולזיהום אוויר. התוצרת החקלאית שפילוסופיית Farm To Table מתייחסת אליה מקיפה את המגוון כולו - יבולי השדה, המטע והכרם, מוצרי חלב, בשרים, משקאות כיין ובירה, ועוד.
ראשיתה של התנועה בשנות השישים של המאה הקודמת, בארצות הברית, וכיום היא נפוצה ברחבי תבל. חוות חקלאיות, מסעדות אנינות ומוסדות קולינריים פועלים על פי שיטה זו, מקדמים ומטמיעים את ערכי הקשר עם האדמה, הגידול המקומי, האיכות החקלאית, הטריות, הבריאות והשמירה על הסביבה.
חוות למשמרת הוקמה ופועלת ברוחה של תרבות Farm To Table. יותר מכך, למשמרת שואפת לקדם את הרעיון ולהיות ממוביליו בישראל. ארוחות השף המתבשלות ומוגשות במקום מתבססות ברובן המכריע על חומרי גלם שהגיעו דקות קודם לכן משדות החווה, ועל הטאבון הענק שלנו. מקורם של שאר הרכיבים בארוחות הוא מגדלים ויצרנים מקומיים, לרוב קטנים. בנושא חשוב זה משתפים איתנו פעולה כמה מהשפים הבכירים בישראל. ביניהם, רן שמואלי (קלארו, קוקוריקו, קייטרינג רן שמואלי), דיוויד פרנקל (פרונטו, קיוסקו), שיראל ברגר (the art of vegetables, OPA, לשעבר מיס קפלן) ועוד.
כמתחייב מתרבות Farm To Table, גם שפע הירקות והפירות שגדל בחווה ונמכר לבתי הלקוחות, נשלח לבתי הקונים זמן קצר לאחר שנקטף או נאסף בשדה. ישר מהחווה לשולחן.