ברוקולי
הכי בריא - חי, מאודה או במיץ
בן משפחת המצליבים (כמו הכרוב, הכרובית, הצנון ועוד) שידועה בתרכובות הפעילות והיעילות שקיימות בירקותיה.
הברוקולי נאכל לרוב כשהוא מאודה, אבל כדי למקסם את יתרונותיו הבריאותיים מומלץ לאכול אותו חי, או לשתות אותו סחוט כמיץ.
הוא יעיל בהפחתת הסיכון לסרטן מסוגים שונים, בהפחתת לחץ דם, בהורדת הכולסטרול ובצמצום הסיכויים להופעת דלקות בשריר הלב ובעורקים. הסידן שבו מסייע לשמירה על צפיפות העצם ולשריפת שומנים, ויטמין C פעיל נגד חמצון ודלקות והחומצה הפולית חשובה במיוחד לנשים בהריון. לידית השותים, מיץ הברוקולי מכיל חומר אנטי-סרטני חזק.
הברוקולי הוא תוספת בריאה ונפוצה – מאודה או מוקפצת - למנות עיקריות, ומשתלב גם בסלטים, בפסטות, בפיצות ובמרקים.