קישוא
בן הדוד של האבטיח
בן משפחת הדלועיים, שכוללת את המלפפון והדלעת, וגם את המלון והאבטיח!
הקישוא עשיר בוויטמין C ובחומצה פולית, במינרלים (בעיקר מגנזיום ואשלגן), בנוגדי חמצון ובסיבים תזונתיים מסיסים.
בין סגולות הבריאות המיוחדות לו, חיזוק המערכת החיסונית, סיוע בהאטת תהליכי הזדקנות, הורדת כולסטרול ולחץ דם גבוה ותרומה לפעולת הלב.
הקישוא נוח לשימוש ומשתלב בסלטים, מאפים, תבשילים, מרקים, לביבות ואף עוגות. הוא מוגש מבושל, אפוי, או מטוגן ופופולארי מאוד למילוי.