מנגולד
סיפור של עלים וגבעולים
הוא נקרא גם סלק עלים, על אף שהוא רק קרוב של הסלק, והחלקים החשובים שלו הם עליו וגבעוליו.
עלי המנגולד מכילים סוגים שונים של נוגדי חמצון, בעלי רכיבים אנטי-דלקתיים שיעילים כמחסום נגד סוכרת. במנגולד יש עושר ויטמינים מסוגים A, B, C, E ו-K, וכמויות יפות של ברזל, סידן, חלבון וסיבים תזונתיים.
כחי-טרי, המנגולד נפוץ מאוד בסלטים. כמוקפץ או כמבושל הוא משמש בתבשילים, קציצות, מאפים, פשטידות, פסטות ומרקים.